Блог

СКАНДАЛНО: Защо да НЕ избирате Агент недвижими имоти от RE/MAX

Здравей!

Казвам се Елена Калинова и към днешна дата съм обучаващ се агент към фирма RE/MAX. Тъй като на този етап не съм обвързана със задължения, реших да споделя вътрешна информация за широката общественост. Защото винаги трябва да знаем с какви хора, нрави и практики си имаме работа!

Топ причини за да НЕ работите с Агент недвижими имоти от RE/MAX (Ремакс):

 • Ако продаваш имот и искаш сам да осъществиш продажбата. Не избирай брокер от RE/MAX, който има достъп до инструменти, с които ще популяризира имота сред хиляди хора!
 • Не давай информация за имота си на брокера от RE/MAX, за да не я качва на българския и международния сайта на компанията, където да срещне множество потенциални купувачи.
 • Ако ти се наложи да отсъстваш и искаш да спреш процеса на продажба, вместо всичко да се случва професионално и с лекота, дори когато не си наблизо!
 • Ако имаш и искаш да отделяш много лично време и средства за реклама на имота си, както и да попаднеш на доста подводни камъни и напрегнати ситуации в процеса на продажба.
 • Ако не се нуждаеш от защита и спокойствие, осигурени от агентите на RE/MAX , които спазват специален Етичен кодекс!
 • Ако НЕ искаш реална оценка за имота и цената му, направена чрез специален сравнителен анализ на подобни имоти от брокера на RE/MAX. И ако можеш да рискуваш имота да се застои на пазара.
 • Ако не искаш да се възползваш от професионални маркетингови инструметни на световно ниво, които ползват агентите на RE/MAX. И можеш да си позволиш обезценяването на имота в случай на застояването му на пазара.
 • Ако не искаш да получиш преофесионални предложения от RE/MAX Агент недвижими имоти как да повишиш цената на имота си.
 • Ако не искаш да се възползваш от изградената мрежа от лични и активни контакти на Агента.
 • Ако не искаш да привлечеш купувачи от друг град, които избират да търсят имот чрез RE/MAX Агент недвижими имоти, тъй като нямат познания за местния пазар.
 • Ако не искаш да се възпозлваш от базата доволни клиенти на RE/MAX брокера, които имат достъп до новите му предложения.
 • Ако не се нуждаеш от някой, който умее да отсява потенциалните клиенти от останалите и не губи време в напразни надежни и разочарования за продавача.
 • Ако не искаш да отваряш вратите на дома си за оглед само на потенциални купувачи, а предпочиташ случайни хора, с незнайни мотиви.
 • Ако не искаш добре организирани огледи, съобразени с твоето време, а си готов да се впуснеш в стресиращи преживявания.
 • Ако не търсиш адекватен отговор на твоите въпроси и притеснения, а предпочиташ да останеш неразбран и недоволен от процеса и резултата.
 • Ако не търсиш сделка при оптимални условия, в кратки срокове и с минимум неприятни преживявания. И предпочиташ безкрайно късане на нерви без задоволителен резултат.
 • Ако не търсиш стабилни писмени оферти между страните, изготвени от RE/MAX Агент недвижми имоти, а предпочиташ неясни устни договорки, които в последния момент да се превърнат в огромно недоразумение.
 • Ако не търсиш професионалист, който да преговаря по време на сделката между двете страни, а решаваш да експериментираш с ораторските си умения в неодходящ за това момент.
 • Ако не те инетересува как можеш да съдействаш на купувача си пред банковите институции, когато той има нужда. RE/MAX агентите имат надеждни контакти, с които да подпомогнат задвижването на сделката за покупко-продажба.
 • Ако предпочиташ сам да си осигуряваш документи и информация на всеки етап от сделката и не те притеснява, че можеш да рискуваш в този важен процес. RE/MAX агентът предлагат набявяне на документите, включително подготовка на договора за покупко-продажба, за който адвокатите взимат по-скъпо.
 • Ако смяташ, че имаш необходимите знания, умения и опит сам да осъществиш сделката си и предпочиташ да спестиш от комисионна за брокера за сметка на евентуални съдебни процеси.

Мили хора, живеем в динамични времена, когато всичко става все по-сложно и по-специфично! Най-разумният избор, който можем да направим е да се доверим на специалистите във конкретна област:

 • на зъболекарите, когато ни боли зъб
 • на хирурзите, когато имаме нужда от операция
 • на учителите, когато искаме детето ни да получи най-доброто чрез правилния подход и квалификация
 • на агентите на RE/MAX, когато търсим да закупим или искаме да продадем имот.

Излишно е да споменавам всеизвестните факти за фирмата:

RE/MAX е световен лидер в сферата на недвижимите имоти с над 8000 офиса в над 115 страни като САЩ, Канада, Европейските страни, Южна Америка, Австралия, Южна Африка, Индия и други.

Днес агентите на RE/MAX наброяват повече от 128 000 в цял свят!

Към (20.02.2020) в България има 12 RE/MAX офиса и над 100 агенти.

Е, ако тази статия те накара да се замислиш, не се колебай да се свържеш с мен!

Елена Калинова

RE/MAX Агент недвижими имоти

0889 383744

Създаване на уебсайт

Създаване на уебсайт по индивидуален проект

Изцяло съобразявам изискванията на клиента и нужните му функционалности към сайта.

Правя базисна оптимизация за търсачки – on-page SEO

Въвеждам съдържание – настоящо или се изготвя ново

Предлагам периодична поддръжка

Ето някои от най-новите ми сайтове:


Сайтът е в разработака и не е качен на официален домейн


БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ ЗА ВАШАТА ДЕЙНОСТ

Изпратете запитване:

Косопад след бременност – какво използвам аз

Косопад след бременност – какво ми помогна?

Косопад след бременност – малко неприятна придобивка след най-голямото събитие в живота на всяка жена 🙂

Това явление при мен беше леко казано досадно и няма да крия, че направо ме вбесяваше. Цялата къща беше зарината в косми. Където минех, каквото пипнех – все имаше косми. Даже можех да датирам кога за последно съм използвала нещо вкъщи. Ако имаше някой косъм в някоя кутийка например, значи тази кутийка съм я ползвала по времето на силния ми, зверски косопад.

Ужасно и неприятно и сякаш си безсилна, наред със сума ти грижи около малкото съкровище. И все пак ти пожелавам, ако и ти имаш този проблем да намериш време за себе си и да се погрижиш за здравето и енергията си. Това ще е много полезно и за бебчето!

Ако си на 100 % отдадена на него и не позволяваш или няма кой да ти помогне, моят съвет е да си дадеш малко почивка във всеки удобен момент.

Има няколко основни причини за усилен косопад :

 • здравословни – прием на силни лекарства, дефицит на хранителни вещества в тялото; проблеми със съня и още..
 • стрес – нервите и напрежението направо гонят косата от главата ти! Даже колкото повече се стресираш, толкова по-сигурно побеляваш… За стреса и как аз се справям с него ще пиша в друга статия 🙂
 • Значителни промени в живота, като бременността и раждането

Аз имах от всичките…

За щастие на помощ идват любимите ми конски витамини и маски за коса

Ако нямаш време за маски (знам, че нямаш време и е по-добре да се наспиш за това време вместо да си правиш маски след раждането според мен), то измиването с уникалния шампоан Дермокан е бързо, ефикасно, лесно, икономично решение против косопад, пърхот, слаба, изтощена коса, цъфтящи краища.

Друго страхотно възстановяващо и защитаващо средство са конските кристали  с тривитаминол. Уникални са! Ще пиша и за тях отделно, защото заслужават 🙂

Имах ужасен косопад след бременност и раждане

Аз имах и слаби корени, защото косата ми не можеше да порасне на дължина. Явно косъмът натежаваше и падаше. Като ходех на фризьор, докато ме срешат и гребена се пълнеше с косми. За нула време се сваляха много косми, краищата ми бяха сухи и като се заплетат не можеха да се срешат. Само да дръпнеше фризьорката малко по-силно и половината кичур оставаше по четката. Не стига, че по принцип имам тънка и рядка коса, ами и косопадът направо докарваше ситуацията до трагична. Сега като пиша и се сещам, направо ми става лошо. Радвам се ,че вече косата ми е по-дълга, възстановена и доста по-добре.

Според мен няма смисъл от скъпи терапии и какви ли не други решения. Аз за себе си и като гледам още много хора разчитаме на тези уникални животински козметични продукти, които нямат аналог в човешката козметика.

! Статията не е с рекламна цел на продуктите, а с чисто информативен характер! Тук няма линкове от къде да ги закупиш. Споделям личен опит, който може да ти е полезен!

 

Домашна маска с тривитаминол за изтощена коса

Маска с тривитаминол за изтощена коса, суха коса за придаване на блясък и спиране на косопада

Домашна маска с тривитаминол за изтощена коса и рициново масло е друга популярна комбинация, която си струва да се опита. Всеизвестен факт е, че това масло връща изгубения блясък на изтощената коса и я съживява на мига. Тривитаминолът традиционно се използва при косопад, съчетавайки мощната сила на витамини А, Д3 и Е.

Витамин А подобрява еластичността на косъма, стимулира производството на колаген, забавя стареенето.

Витамин Е заздравява косъма.

Витамин Д усилва растежа и здравината на косъма.

Рициновото масло регенерира, подхранва и тонизира косъма, увеличава еластичността на косъма, овлажнява скапла, спира косопада и активира кръвообращението в скалпа, като по този начин стимулира растежа на нови космени фоликули.

Маската е подходяща за суха и изтощена коса. Подхранва и има антизаплитащ ефект на косата. Придава блясък и UV защита.

Косъмът придобива обем и спира накъсването и косопада. Ще се радвате на мек като коприна косъм, бляскав и жизнен!

>> Виж как да използваш тривитаминолът за максимален ефект

Домашна маска с тривитаминол за изтощена коса

Маска с тривитаминол за изтощена коса – рецепта

За направата й необходими следните съставки:

 • 1-2 с. л. тривитаминол
 • 1 с.л. рициново масло
 • 1 с. л. маслинено масло (зехтин)

Нанеси маската в корените с масажни движения и по цялата дължина на косъма. Използвай найлонова шапка или стреч фолио и хавлия. Един от прекрасните ефекти на маската е, че ще се сбогуваш с нацъфтелите връхчета съвсем скоро.

>> Специално за теб имам съвет от топ експерт за тривитаминолът!

! Статията няма за цел да рекламира продукт или негови качества, а е с чисто информативен характер и всеки човек носи индивидуална отговорност за свои покупки и действия.  Продуктът е ветеринарен!

Маска при косопад с тривитаминол и бадемово масло за блясък и сила

Маска при косопад с тривитаминол?

Маска при косопад с тривитаминол – твоето натурално решение! Възползвай се от маската с ветеринарния продукт – тривитаминол с бадемово масло, която е достатъчно добра за подхранване на косата и придаване на сила при изтощена коса.

Както забелязваш съм фенка на ефективните и обикновените решения, особено ако са нестандартни. (Пише го в зодията ми за нестандартните решения 🙂

Да, има такъв вариант на конските витамини – Тривитаминол с бадемово масло, който е козметичен, за външна употреба. Не се колебай да постигнеш най-добрата версия на косата си!

Аз лично си правя маските с тривитаминол и от всичко, което съм прочела в интернет, хората са много доволни, особено ако знаят как да го използват!

Дори и скъпата козметика за коса отстъпва като качество и резултати пред доза натурални витамини и масла за косата, които наистина възстановяват! Да не говорим за цената – с едно шишенце можеш да направиш един курс. Маските се препоръчват и от професионални фризьори!

По-надолу слагам линк към статията ми за правилното му използване 🙂

Какво ти дава бадемовото масло в маската при косопад?

Тривитаминолът с бадемово масло повишава регенеративните процеси на косата и скалпа. Прави косата здрава, еластична и лесна за разресване и предпазва скалпа от екземи и възпаления. Подходящо за суха, изтощена коса, подхранва и има антизаплитащ ефект на косатата, придава блясък и UV защита.

За косъма – подхранва корена, стимулира растежа, засилва блясъка и еластичността на косъма, предпазва от чупене и цъфтеж. Придава обем и естествен блясък.

Съчетанието на този мощен комплекс от витамини – тривитаминол с бадемово масло ще направи чудеса за Вашата коса при редовна употреба.
То е богат източник на витамините А, Е, D, В1, В2 и В6, както и на минералите магнезий и калций. То подхранва косата и кожата като се абсорбира много бързо. Бадемовото масло съдържа голямо количество мононаситени киселини, омега – 3 и други мастни киселини, което го прави много подходящо за подправяне на храната.

Противовъзпалително действие. Облекчава раздразнения и сърбеж на кожата на главата, а също и изцяло премахва пърхота.

Хидратация и възстановяване. Маслото подхранва суха и увредена коса и задържа в нея влага, увеличава блясъка, гъвкавостта и еластичността.

Нормализиране работата на мастните жлези. Това свойство ще помогне да се справите с проблема мазна коса и мазен блясък.

Активизиране на растежа. Витамините от групата B стимулират обменните процеси. Маслото ефективно се използва при косопад.

Лесна домашна маска при косопад с тривитаминол и бадемово масло

Състав:

 • 2 с.л. тривитаминол с бадемово масло
 • 1 жълтък

Домашна маска при косопад с тривитаминол - рецепти

Оригинална маска при косопад с тривитаминол и бадемово масло

Ето и най-разпространената маска в интернет за здрава, гъста и плътна коса.

Състав:

 • 2 с.л. тривитаминол с бадемово масло
 • 1 с.л. водка
 • 1 с.л. лимонов сок (можете да използвате и ябълков оцет)
 • 2-3 капки газ

>> Виж и съвет от топ експерт за маската с тривитаминол

Маска с тривитаминол, бадемово масло и мед при изтощени краища и за блясък

Състав:

 • 2 с.л. тривитаминол с бадемово масло
 • 1 яйце
 • 2 с.л. зехтин
 • 1 с.л. оцет
 • 1 с.л. мед.

Нанеси в корените и каквото остане по дължината на косата. Остани така, без да покриваш косата, поне 1 час.

>> Как да използваш правилно тривитаминолът – прочети тук

 

Маска за силна коса с тривитаминол и бадемово масло

Състав:

 • 2 с.л зехтин
 • 2 с.л. тривитаминол с бадемово масло
 • 1 с.л. мед
 • 1 с.л. оцет
 • 1 жълтък

Напомням за още едно супер лесно и ефикасно решение – конският шампоан Дермокан. Можеш да го използваш едновременно с маските или самостоятелно. Важното е да е само веднъж седмично, защото е концентриран! Той е натурален, ефикасен при косопад, пърхот, за растеж, за цялостно подхранване на косата от корените до върха, супер икономичен и в крайна сметка за доста малко пари, в сравнение с това, което получаваш от него. Опаковките са по 0.5 л. и 1 л. , като е важно да обърнеш внимание на капачката! Оригиналният немски шампоан е в оранжева опакова със зелена капачка! Аз го ползвам от половин година, отспивах на 2 приятелки и имам още от него в голямата опаковка. Просто шампоан, но много повече!

! Статията няма за цел да рекламира продукт или негови качества, а е с чисто информативен характер и всеки човек носи индивидуална отговорност за свои покупки и действия.

Маска с тривитаминол – съвет от топ експерт

Маска с тривитаминол за УАУ ефект

 

Маска с тривитаминол – как да постигнем най-добър ефект?

Специално за теб се допитах до топ експертът по здраве и красота, основател на Здравна Академия Белчеви и на тренировката SEMMA, единственият Beauty Coach в България и още много – Емилия Белчева. Благодаря ти, Ема!

Поради множеството информация в интернет за маски с тривитаминол, странични ефекти и различни проби на база на личен опит, се постарах да събера най-важната информация, обръщайки се към специалист.

 

Здравей, Ема! Каква беше твоята необходимост да използваш маска с Тривитаминол?

Косата ми постоянно падаше, исках да я пусна дълга, но не успявах. Моята коса не е боядисвана, не е третирана, защото имам много силни алергии. Основната причина беше, че исках косата ми да започне да расте. Не можеше да порасне повече от рамото, започваше да цъфти, не беше плътна и гъста, а рехава. Исках да стане по-гъста и по-дълга.

Отначало бях започнала с всякакви маски за коса от типа на жълтък с нещо си, по една – две съставки. В последствие се заинтересувах за тривитаминола от прочетеното в интернет и реших да започвам да пробвам. Само, че в интернет тривитаминолът е комбиниран с едно – две неща, а всъщност работи много повече, когато е комбиниран с 6 -7 в комплексна маска.

Маска с тривитаминол - съвет от Емилия Белчева

Добре ли е да се използва самостоятелно на косата, без други продукти?

Да, може, но резултатът е по-бавен. И въпреки това ще е по-добре отколкото да не правиш нищо или да използваш обикновена козметика от магазина.

Много ли са 2 с.л. Тривитаминол в маската? Само по една ли да се слага?

Според мен, колкото и лъжици да сложиш, косата попива определено количество. Другото ако е излишно остава като мазнина по косъма. Пропорциите трябва да се направят в зависимост от косата. Ако количеството на маската е много за косата, трябва да се намали пропорционално от всичко.

Каква е твоята рецепта за маска с тривитаминол и защо избра точно нея?

Защото всеки един продукт в рецептата има конкретна цел. Или работиш комплексно или за едно-две неща. Когато е за отделни проблеми, резултатът е много бавен. Освен това се насищаш с едни съставки, само че имаш дефицит на други и започва едно прехвърляне от едно на друго. С едното си се наситил, от другото нямаш и реално резултатът е прекалено малък и няма УАУ ефектът, който си търсил. Бях съчетала много рецепти. Майка ми и аз включително, както и много мои клиенти използват най-различни неща и си сглобих от всички рецепти основните съставки, всяка от които работи в различна насоченост. Ето и комплексните маски, които горещо препоръчвам:

 • 1 с.л. Тривитаминол
 • 1 жълтък
 • 1 с.л. водка
 • 1 с.л. мас
 • 1 с.л. глицерин
 • 1 с.л. бадемово масло
 • 1 с.л. маслата Икаров за растеж на косата или различните масла поотделно
 • 1 ч.л. мед
 • аспирин – понякога

Трябва да се пасират съставките, за да стане хомогенна смес и да се смесят хубаво, за да попият. Идеята на алкохола е да затопли главата, да отвори повърхността на косъма, за да влязат съставките в него.

Може да се редува със следната маска

 • 1 с.л. кокосово масло
 • 1 с.л. какаково масло
 • 1 жълтък
 • 1 банан
 • 1 с.л. глицерин
 • 1 с.л. тривитаминол

>> Маска с тривитаминол за изтощена коса

Маска с тривитаминол се прави не повече от три месеца, след това почивка! В противен случай може да се предозира скалпа и да се получи алергична реакция. Не трябва да се стои много време с маската – не повече от един час. Иначе си правиш алергия, ако си предразположен към такива! Аз самата си я направих, като стоях почти два часа. И последният от петте цикъла, в които правих маската, я прилагах 5 месеца, вместо само 3, след които да почивам.

Защо трябва много добре да се разбиват съставките на маската с тривитаминол?

Има съставки на протеинова основа, на водна и маслена основа. Трябва хубаво да се смесят, за да могат да попият. В противен случай едното влиза в косъма, останалите стоят отвън и не подхранват косата. Това е идеята на алкохола – да затопли скалпа и косъма, за да може да се отворят люспичките и всичко да попие навътре.

Аз лично обичам да си правя маска с тривитаминол през зимата, не през лятото.

Първо слагам маската, обтривам, масажирам, слагам найлонова торбичка, отгоре хавлия, за да може да се затопли. Трябва да се следи дали скалпа започва да сърби. Ако си сложила маската преди 20 мин. и започва да сърби, трябва да се измие, а не да се стои 1 час, защото така пише.

Защо косата се омазнява, капе или има други странични ефекти след маска с тривитамонол?

Ако се държи повече време или повече от три месеца без да почиваш. На шишенцето има указания, че трябва да се държи в хладилник и има два- три месеца срок на годност. Много хора продължават да го използват, след като изтече срока на годност и така си предизвикват алергични реакции, както аз самата по едно време, тъй като бях прекалила в желанието си косата ми да расте по-бързо и не правех почивки.

Идеята е : насищаш косата и тя използва запасите, след това пак насищаш. А не постоянно да добавяш.

>> Ето и още практични съвети за ползването на тривитаминола

За косопад не съм запозната да се предизвиква. По-скоро се стига до алергия, която се изразява в това, че те сърби скалпа. Това се причинява от задушаване на скалпа от самото масло и от много дълго време стоене с него.

Маска с тривитаминол за пълно възстановяване на косата

Как да се измие лесно косата след мазната маска с тривитаминол?

Аз първо не слагам шампоан. Измивам с топла или хладка вода, не гореща, защото тя дехидратира косата. Ако има жълтък или белтък, трябва да се внимава, защото става на трици по косата. Трябва да е много добре пасирана маската, за да не се случи, както и ако се слага банан. Ако има частички не може да се измие след това. Причинявала съм си го… 🙂

Първо измиваш само с топла вода, после с шампоан в корена, не по дължината. Измива се и в тила, защото там остава мазно. Скалпът трябва да е много добре измит. С второто нанасяне на шампоана отново се измива скалпа, хубаво се масажира, не с нокти а с възглавничките на пръстчетата и местиш самия скалп, за да се отдели от черепа, не се драска по скалпа. След това от скалпа към върха на косъма измиваш, а не мачкаш краищата, издърпваш отгоре надолу, за да може да затвориш космената повърхност. Така каквото е попило в косъма ще остане там, а каквото е излишно ще го свалиш.

Препоръчително ли е да се добавя Тривитаминолът в шампоан или балсам за коса?

Правя като маска , стоя и измивам, защото винаги съм се притеснявала, че лющенето на скалпа ще се засили и ще стане по-зле. Факт е, че след маските косата ми расте супер бързо и не ми се е налагало 5 -6 години да правя каквото и да било за косата си. Само, че : помогнах си с тривитаминола и едновременно с това си оправих и храната и поддържам храненето и заради това не изпадам в дефицит. Ако изпадам в дефицит, сигурно пак щеше да ми трябва.

Какво трябва и не трябва да правим след маска с тривитминол? (използване на балсам, друга маска, преса, сешоар, друго…)

Ако използвам маски с други масла, не слагам балсами и други маски. Ако забележа, че след маска има изсушаване, краищата стърчат и косата е перушинеста, тогава следващия път слагам и много малко балсам. Идеята на маската е да отвори люспичките по повърхността на косъма, за да може съставките да проникнат вътре, а идеята на балсамът е обратното – да запечата.

Не случайно в повечето терапии има серум за скалпа, маска. След това измиваш маската, слагаш балсам, за да запечаташ и така маската не излиза. Ако стои леко проскубана косата, значи люспичките не са затворени. Може да е дехидратирана или да не е загладен косъма.

 

Н.Б. – не предозирайте, възползвайте се от продукта правилно, той е уникален!

Не повече от един път в седмицата.

Наблюдавайте как се чувствате, а не го правете защото трябва.

Ако започне косата да стои тежка или мазна, това е знак за пренасищане. Трябва да се направи почивка поне три месеца, не по-малко.

Виж уникалните съвети на Емилия Белчева за здраве и красота, събрани в нейните книги!

! Статията няма за цел да рекламира продуктите или техни качества, а е с чисто информативен характер и всеки човек носи индивидуална отговорност за свои покупки и действия.

Ако те завладя информацията – ето и сайтът на Емилия Белчева

Тривитаминолът – топ информация за твоята коса!

Тривитаминолът – супер помощник за здравето на косата ти и най-добрият й вид!

Тривитаминол – що е то?

Здравей!

И ти ли се чудиш как да изпозлваш тривитаминолът, за да постигнеш максимално възстановяване на косата си и да спреш косопада?

Имам специално подбрана информация за теб!

Тривитаминолът е животински продукт, но вече си има и козметична версия, която пак е за животни, де. Това изобщо не ти пречи да си доставиш максимална доза витамини и натурални масла на изгодна цена и съвсем натурални!

Ето как да си правиш маска на косата с продукта:

Тривитаминол за домашни маски за коса

Тривитаминол – безценен помощник за здрава, лъскава, гъста и подхранена коса и здрав скалп. Сигурно вече знаеш, че този препарат се използва като инжекционен медикамент при коне и овце за лъскава грива и гъста козина. Поради масовата му употреба като козметична маска, тривитаминолът се предлага и като козметичен ветеринарен продукт и помага при проблеми с косата, като косопад, нацъфтели краища, изтощена коса, мазна или суха коса, рядка и тънка коса. Безценната комбинация на витамините А, Д3, Е го прави незаменима съставка при подхранване на косата и регенериране на нейната структура след увреждане, изгаряне, изсушаване, накъсване или друго. Оригиналният тривитаминол съдържа само тези три витамина, а новите варианти се предлагат и с добавени етерични масла, като бадемово, кокосово, шеа (карите), авокадо и гроздови семки, арганово, макадамия за нуждите на всеки косъм.

Какво трябва да знаеш за правилното използване на тривитаминолът?

 • Ефектът на този супер концентрат от витамини се получава с натрупване.
 • Третирането с тривитаминол трябва да се възприема като лечение и затова е добре да става на етапи, като редуваш един месец използване, един месец почивка. Ефектът от лечението с тривитаминол идва с натрупване във времето, като още след първите маски ще забележиш положителна промяна на косата си.
 • Препоръчително е тривитаминолът да се използва веднъж седмично, в продължение на един месец или за три месеца.
 • След това се прави почивка от един месец, съответно от три месеца и при необходимост се повтаря процедурата.
 • В маските е добре да се добавят 1 -2 с.л. (зависи от рецептата) алкохол като ракия, коняк или водка за по-доброто проникване на съставките в скалпа и косата.
 • Маската се нанася в корените и по цялата дължина на косата с четка за боядисване или с пръсти.
 • Престоят с маска е един – два часа със стреч фолио (или обикновена торбичка) и хавлия. Има и препоръки за преспиване с маската, но по мое мнение това не е нужно и дори е по-добре да се избягва.

Информация за някои съставки…

 • Смесвай съставките в неметален съд и разбърквай с неметална лъжица, особено ако добавяш хума.
 • Ако добавяш жълтък, изплаквай косата с хладка вода, за да избегнеш „сваряване“ на жълтъка върху косата си и трудното му измиване.
 • Ако добавя хума за допълнително подхранване, маската се измива по-лесно, тъй като хумата има отмиващо действие.
 • Маските могат да се използват и при алопеция (оплешивяване), за сгъстяване на вежди и брада.
 • Няма опасност от нежелано окосмяване по лицето, ако маската се стече, тъй като количествата са малки и можете бързо да я изчистите.
 • Много е важно старателното измиване на маската, за да се избегне омазняването на косата, пърхот или дори косопад. Маската се измива по-лесно ако има добавена хума или ако добавите оцет в шампоана си.
 • Опаковката да се съхранява в оригиналната опаковка при температура под 25 ºC на сухо място, далеч от източници на топлина и пряка слънчева светлина, далеч от храни и напитки, на недостъпно за деца място.

 

Тривитаминол - конското чудо за твоята коса против косопад и още...

 

Какво не трябва да правиш когато използваш тривитаминол в маската за коса?

 • Не трябва да прекаляваш с честата му употреба, тъй като витамините, въпреки че са полезни, биха довели до дисбаланс при по-голямо натрупване. Това може да предизвика страничен ефект като омазняване или косопад. Да се ползва по веднъж седмично  за един или три  месеца, след това още толкова се почива.
 • Да не се използва при бременни и кърмещи жени, поради високите концентрации на витамини
 • Тривитаминолът е мазен продукт и в комбинация с други съставки се измива малко по-трудно. Затова по-добре не използвай балсам или друга маска, непосредствено след маската с тривитаминол, за да не утежните и омазните косата.
 • Не добавяй тривитаминолът в ежедневните си шампоани и балсами, за да избегнете предозиране.
 • Не използвай преса, маша и други подобни след измиване на маската, тъй като е вероятно да „опържиш“ косата, ако не си измил/а добре съставките.
 • Ако косата ти е боядисана, не използвай газ, хума, лимон и жълтък в маските, тъй като те допринасят за по-бързото отмиване на боята.

 

Виж и по-подробна информация за съставките на тривитаминолът

Витамин А стимулира растежа. Този елемент е отговорен за растежа на нови клетки и за забавяне процеса на стареене.
Набавян външно, съдейства за изглаждане на бръчките по лицето. Придава блясък и здравина на косъма. Насърчава процесите, свързани с неговия растеж. Косата става не само по-бляскава и здрава, но и по-еластична.

Друг важен компонент в състава на тривитаминол е витамин Е, който се слави като един от най-мощните природни антиоксиданти. Този елемент инхибира действието на свободните радикали. Витамин Е е изключително важен в тази комбинация, тъй като подпомага нормално усвояване на по-горе описания елемент. Приложен външно, той прави косата по-плътна, по-здрава и по-бляскава.

Витамин Д3 е другият елемент, влизащ в състава на тривитаминол. Той участва в регулирането на калциево-фосфорния метаболизъм. Той стимулира растежа на космените фоликули. Играе съществена роля за тяхното образуване, а когато този процес е накърнен, косата става рядка и опада преждевременно – няма растеж на нови косми, а подновяването й е незадоволително.

МНОГО ДОБРА КОМБИНАЦИЯ СЕ ПОЛУЧАВА И С КОНСКИЯ ШАМПОАН ДЕРМОКАН, който също се използва само веднъж седмично!

Дермоканът е супер икономичен, натурален, концентриран, пълен с витамини  и натурални масла. Косопадът ми спря, много хора са супер доволни! Моята коса стана по-дълга, а отдавна не е била….

Супер изгодна комбинация са тези два продукта – за  насищане на косата с витамини и натурални масла. Ефектът е уникален и дори скъпата козметика за коса отстъпва на резултатът от тези продукти!

Да не ви казвам, че има и уникални конски кристали, които използвам за косата си… Моята коса не цъфти, подстригвам се 2-3 пъти годишно!

Ето и още структурирана информация за домашни маски с тривитаминол, които да изпробваш:

Статията няма за цел да рекламира продукт или негови качества, а е с чисто информативен характер и всеки човек носи индивидуална отговорност за свои покупки и действия.  Продуктът е ветеринарен!

Очаквам твоите коментари и споделяне на опит за домашното разкрасяване с тривитаминол!

Лесен домашен шоколадов десерт за деца

Здравейте!

Напоследък се замислям, че колкото и да искаме да се ограничаваме от вкусните неща в живота, с цел да се храним по-здравословно, това не ни носи особена радост.

Разбира се, има доста варианти на здравословни десерти, които са и много вкусни.

Аз реших да опитам с един много много лесен и впечетляващ на вкус десерт, който може да сервираш на деца и гости.

Не съм по дългите обяснения, затова направо:

 1. Кисело мляко – за колкото порции са ти необходими, например 2 кофички за 4 порции
 2. Какао на прах – тук е важно количеството – трябва да е обилно. Идеята е млякото да се насити с какао.  Аз слагам по 5 супени лъжици с връх в една чаша / порция с мляко.
 3. Брашно от Рожков – добавяте и него като допълнително или основно какао, зависи дали ви допада вкуса. Един полезен вариант на какаото.
 4. Тръстикова захар – влажна и както се пише навсякъде – полезна, непреработена, съдържаща витамини и минерали. От нея също слагате по-голямо количество, например 4 с.л. в една чаша/порция.

Разбъркваш всичко много добре с лъжица,  без пасатор, иначе киселото мляко ще се разводни.

Оставяш за поне един час в хладилника, да престои. Сервира се охладен.

За гарниране:

 • резени банани – нарязани в момента преди сервиране, за да се избегне потъмняване ако престоят повече
 • сурови, предварително накиснати от предния ден ядки – бадеми или други.
 • друго, по Ваш избор

Идеята ми е да се придобие изключително наситен вкус, който да надминава дори усещането че хапвате течен шоколад, само че без бяла захар и с полезни съставки. Така насладата ще бъде истинска, без огризения!

Моля, децата да си хапват на воля! 🙂