Маска с тривитаминол – съвет от топ експерт

маска при косопад с тривитаминол

Маска с тривитаминол за УАУ ефект

Маска с тривитаминол – как да постигнем най-добър ефект?

Специално за теб се допитах до топ експертът по здраве и красота, основател на Здравна Академия Белчеви и на тренировката SEMMA, единственият Beauty Coach в България и още много – Емилия Белчева. Благодаря ти, Ема!

Поради множеството информация в интернет за маски с тривитаминол, странични ефекти и различни проби на база на личен опит, се постарах да събера най-важната информация, обръщайки се към специалист.

Здравей, Ема! Каква беше твоята необходимост да използваш маска с Тривитаминол?

Косата ми постоянно падаше, исках да я пусна дълга, но не успявах. Моята коса не е боядисвана, не е третирана, защото имам много силни алергии. Основната причина беше, че исках косата ми да започне да расте. Не можеше да порасне повече от рамото, започваше да цъфти, не беше плътна и гъста, а рехава. Исках да стане по-гъста и по-дълга.

Отначало бях започнала с всякакви маски за коса от типа на жълтък с нещо си, по една – две съставки. В последствие се заинтересувах за тривитаминола от прочетеното в интернет и реших да започвам да пробвам. Само, че в интернет тривитаминолът е комбиниран с едно – две неща, а всъщност работи много повече, когато е комбиниран с 6 -7 в комплексна маска.

Домашна маска с тривитаминол - рецепти

Вземи от тук

Добре ли е да се използва самостоятелно на косата, без други продукти?

Да, може, но резултатът е по-бавен. И въпреки това ще е по-добре отколкото да не правиш нищо или да използваш обикновена козметика от магазина.

Много ли са 2 с.л. Тривитаминол в маската? Само по една ли да се слага?

Според мен, колкото и лъжици да сложиш, косата попива определено количество. Другото ако е излишно остава като мазнина по косъма. Пропорциите трябва да се направят в зависимост от косата. Ако количеството на маската е много за косата, трябва да се намали пропорционално от всичко.

Каква е твоята рецепта за маска с тривитаминол и защо избра точно нея?

Защото всеки един продукт в рецептата има конкретна цел. Или работиш комплексно или за едно-две неща. Когато е за отделни проблеми, резултатът е много бавен. Освен това се насищаш с едни съставки, само че имаш дефицит на други и започва едно прехвърляне от едно на друго. С едното си се наситил, от другото нямаш и реално резултатът е прекалено малък и няма УАУ ефектът, който си търсил. Бях съчетала много рецепти. Майка ми и аз включително, както и много мои клиенти използват най-различни неща и си сглобих от всички рецепти основните съставки, всяка от които работи в различна насоченост. Ето и комплексните маски, които горещо препоръчвам:

 • 1 с.л. Тривитаминол
 • 1 жълтък
 • 1 с.л. водка
 • 1 с.л. мас
 • 1 с.л. глицерин
 • 1 с.л. бадемово масло
 • 1 с.л. маслата Икаров за растеж на косата или различните масла поотделно (или използвайте новите формули на Тривитаминол за хора, които са достатъчно обогатени с натурални масла)
 • 1 ч.л. мед
 • аспирин – понякога

Вземи от тук

Трябва да се пасират съставките, за да стане хомогенна смес и да се смесят хубаво, за да попият. Идеята на алкохола е да затопли главата, да отвори повърхността на косъма, за да влязат съставките в него.

Може да се редува със следната маска

 • 1 с.л. кокосово масло
 • 1 с.л. какаково масло
 • 1 жълтък
 • 1 банан
 • 1 с.л. глицерин
 • 1 с.л. тривитаминол

>> Маска с тривитаминол за изтощена коса

Маска с тривитаминол се прави не повече от три месеца, след това почивка! В противен случай може да се предозира скалпа и да се получи алергична реакция. Не трябва да се стои много време с маската – не повече от един час. Иначе си правиш алергия, ако си предразположен към такива! Аз самата си я направих, като стоях почти два часа. И последният от петте цикъла, в които правих маската, я прилагах 5 месеца, вместо само 3, след които да почивам.

Защо трябва много добре да се разбиват съставките на нашата маска с тривитаминол?

Има съставки на протеинова основа, на водна и маслена основа. Трябва хубаво да се смесят, за да могат да попият. В противен случай едното влиза в косъма, останалите стоят отвън и не подхранват косата. Това е идеята на алкохола – да затопли скалпа и косъма, за да може да се отворят люспичките и всичко да попие навътре.

Аз лично обичам да си правя маска с тривитаминол през зимата, не през лятото.

Първо слагам маската, обтривам, масажирам, слагам найлонова торбичка, отгоре хавлия, за да може да се затопли. Трябва да се следи дали скалпа започва да сърби. Ако си сложила маската преди 20 мин. и започва да сърби, трябва да се измие, а не да се стои 1 час, защото така пише.

Вземи от тук

Защо косата се омазнява, капе или има други странични ефекти след маска с тривитамонол?

Ако се държи повече време или повече от три месеца без да почиваш. На шишенцето има указания, че трябва да се държи в хладилник и има два- три месеца срок на годност. Много хора продължават да го използват, след като изтече срока на годност и така си предизвикват алергични реакции, както аз самата по едно време, тъй като бях прекалила в желанието си косата ми да расте по-бързо и не правех почивки.

Идеята е : насищаш косата и тя използва запасите, след това пак насищаш. А не постоянно да добавяш.

>> Ето и още практични съвети за ползването на тривитаминола

За косопад не съм запозната да се предизвиква. По-скоро се стига до алергия, която се изразява в това, че те сърби скалпа. Това се причинява от задушаване на скалпа от самото масло и от много дълго време стоене с него.

Как да се измие лесно косата след мазната маска с тривитаминол?

Аз първо не слагам шампоан. Измивам с топла или хладка вода, не гореща, защото тя дехидратира косата. Ако има жълтък или белтък, трябва да се внимава, защото става на трици по косата. Трябва да е много добре пасирана маската, за да не се случи, както и ако се слага банан. Ако има частички не може да се измие след това. Причинявала съм си го… 🙂

Първо измиваш само с топла вода, после с шампоан в корена, не по дължината. Измива се и в тила, защото там остава мазно. Скалпът трябва да е много добре измит. С второто нанасяне на шампоана отново се измива скалпа, хубаво се масажира, не с нокти а с възглавничките на пръстчетата и местиш самия скалп, за да се отдели от черепа, не се драска по скалпа. След това от скалпа към върха на косъма измиваш, а не мачкаш краищата, издърпваш отгоре надолу, за да може да затвориш космената повърхност. Така каквото е попило в косъма ще остане там, а каквото е излишно ще го свалиш.

Препоръчително ли е да се добавя Тривитаминолът в шампоан или балсам за коса?

Правя като маска, стоя и измивам, защото винаги съм се притеснявала, че лющенето на скалпа ще се засили и ще стане по-зле. Факт е, че след маските косата ми расте супер бързо и не ми се е налагало 5 -6 години да правя каквото и да било за косата си. Само, че : помогнах си с тривитаминола и едновременно с това си оправих и храната и поддържам храненето и заради това не изпадам в дефицит. Ако изпадам в дефицит, сигурно пак щеше да ми трябва.

Какво трябва и не трябва да правим след маска с тривитминол? (използване на балсам, друга маска, преса, сешоар, друго…)

Ако използвам маски с други масла, не слагам балсами и други маски. Ако забележа, че след маска има изсушаване, краищата стърчат и косата е перушинеста, тогава следващия път слагам и много малко балсам. Идеята на маската е да отвори люспичките по повърхността на косъма, за да може съставките да проникнат вътре, а идеята на балсамът е обратното – да запечата.

Не случайно в повечето терапии има серум за скалпа, маска. След това измиваш маската, слагаш балсам, за да запечаташ и така маската не излиза. Ако стои леко проскубана косата, значи люспичките не са затворени. Може да е дехидратирана или да не е загладен косъма.

Вземи от тук

Н.Б. – не предозирайте, възползвайте се от продукта правилно, той е уникален!

Не повече от един път в седмицата.

Наблюдавайте как се чувствате, а не го правете защото трябва.

Ако започне косата да стои тежка или мазна, това е знак за пренасищане. Трябва да се направи почивка поне три месеца, не по-малко.

Виж уникалните съвети на Емилия Белчева за здраве и красота, събрани в нейните книги!

Ако те завладя информацията – ето и сайтът на Емилия Белчева

Заповядайте за повече информация на следните страници : Създаване на уебсайт, Портфолио, Контакти

Pin It on Pinterest

Share This