Тривитаминолът – топ информация за твоята коса!

тривитаминол

Тривитаминолът – супер помощник за здравето на косата ти и най-добрият й вид!

Тривитаминол – що е то?

Здравей!

И ти ли се чудиш как да изпозлваш тривитаминолът, за да постигнеш максимално възстановяване на косата си и да спреш косопада?

Имам специално подбрана информация за теб!

Ето как да си правиш маска на косата с продукта:

Тривитаминол за домашни маски за коса

Тривитаминол – безценен помощник за здрава, лъскава, гъста и подхранена коса и здрав скалп. Сигурно вече знаеш, че този препарат се използва като инжекционен медикамент при коне и овце за лъскава грива и гъста козина. Поради масовата му употреба като козметична маска, тривитаминолът се предлага и като козметичен ветеринарен продукт и помага при проблеми с косата, като косопад, нацъфтели краища, изтощена коса, мазна или суха коса, рядка и тънка коса. Безценната комбинация на витамините А, Д3, Е го прави незаменима съставка при подхранване на косата и регенериране на нейната структура след увреждане, изгаряне, изсушаване, накъсване или друго. Оригиналният тривитаминол съдържа само тези три витамина, а новите варианти се предлагат и с добавени етерични масла, като бадемово, кокосово, шеа (карите), авокадо и гроздови семки, арганово, макадамия за нуждите на всеки косъм.

Какво трябва да знаеш за правилното използване на тривитаминолът?

 • Ефектът на този супер концентрат от витамини се получава с натрупване.
 • Третирането с тривитаминол трябва да се възприема като лечение и затова е добре да става на етапи, като редуваш един месец използване, един месец почивка. Ефектът от лечението с тривитаминол идва с натрупване във времето, като още след първите маски ще забележиш положителна промяна на косата си.
 • Препоръчително е тривитаминолът да се използва веднъж седмично, в продължение на един месец или за три месеца.
 • След това се прави почивка от един месец, съответно от три месеца и при необходимост се повтаря процедурата.
 • В маските е добре да се добавят 1 -2 с.л. (зависи от рецептата) алкохол като ракия, коняк или водка за по-доброто проникване на съставките в скалпа и косата.
 • Маската се нанася в корените и по цялата дължина на косата с четка за боядисване или с пръсти.
 • Престоят с маска е един – два часа със стреч фолио (или обикновена торбичка) и хавлия. Има и препоръки за преспиване с маската, но по мое мнение това не е нужно и дори е по-добре да се избягва.

Информация за някои съставки…

 • Смесвай съставките в неметален съд и разбърквай с неметална лъжица, особено ако добавяш хума.
 • Ако си с боядисана коса, имай предвид, че хумата отмива цвета и не я използвай.
 • Ако добавяш жълтък, изплаквай косата с хладка вода, за да избегнеш “сваряване” на жълтъка върху косата си и трудното му измиване.
 • Ако добавяш хума за допълнително подхранване, маската се измива по-лесно, тъй като хумата има отмиващо действие.
 • ДОбавянето на 1 – 2 с.л. киселоо мляко също подхравна и помага при мазна коса, както и з апо-лесното отмиване на маската.
 • Маските могат да се използват и при алопеция (оплешивяване), за сгъстяване на вежди и брада.
 • Няма опасност от нежелано окосмяване по лицето, ако маската се стече, тъй като количествата са малки и можете бързо да я изчистите.
 • Много е важно старателното измиване на маската, за да се избегне омазняването на косата, пърхот или дори косопад. Маската се измива по-лесно ако има добавена хума или ако добавите оцет в шампоана си.
 • Опаковката да се съхранява в оригиналната опаковка при температура под 25 ºC на сухо място, далеч от източници на топлина и пряка слънчева светлина, далеч от храни и напитки, на недостъпно за деца място.

Вече е тук и Първият Човешки Тривитаминол с нова формула за СКАЛП И КОСА!

Първият Човешки Тривитаминол за коса и скалп
Тривитаминол за коса и скалп за дълбоко подхранване

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ

Какво не трябва да правиш когато използваш тривитаминол в маската за коса?

 • Не трябва да прекаляваш с честата му употреба, тъй като витамините, въпреки че са полезни, биха довели до дисбаланс при по-голямо натрупване. Това може да предизвика страничен ефект като омазняване или косопад. Да се ползва по веднъж седмично  за един или три  месеца, след това още толкова се почива.
 • Да не се използва при бременни и кърмещи жени, поради високите концентрации на витамини
 • Тривитаминолът е мазен продукт и в комбинация с други съставки се измива малко по-трудно. Затова по-добре не използвай балсам или друга маска, непосредствено след маската с тривитаминол, за да не утежните и омазните косата.
 • Не добавяй тривитаминолът в ежедневните си шампоани и балсами, за да избегнеш предозиране.
 • Не използвай преса, маша и други подобни след измиване на маската, тъй като е вероятно да “опържиш” косата, ако не си измил/а добре съставките.
 • Ако косата ти е боядисана, не използвай газ, хума, лимон и жълтък в маските, тъй като те допринасят за по-бързото отмиване на боята.

Вземи от тук

Виж и по-подробна информация за съставките на тривитаминолът

Витамин А стимулира растежа. Този елемент е отговорен за растежа на нови клетки и за забавяне процеса на стареене.
Набавян външно, съдейства за изглаждане на бръчките по лицето. Придава блясък и здравина на косъма. Насърчава процесите, свързани с неговия растеж. Косата става не само по-бляскава и здрава, но и по-еластична.

Друг важен компонент в състава на тривитаминол е витамин Е, който се слави като един от най-мощните природни антиоксиданти. Този елемент инхибира действието на свободните радикали. Витамин Е е изключително важен в тази комбинация, тъй като подпомага нормално усвояване на по-горе описания елемент. Приложен външно, той прави косата по-плътна, по-здрава и по-бляскава.

Витамин Д3 е другият елемент, влизащ в състава на тривитаминол. Той участва в регулирането на калциево-фосфорния метаболизъм. Той стимулира растежа на космените фоликули. Играе съществена роля за тяхното образуване, а когато този процес е накърнен, косата става рядка и опада преждевременно – няма растеж на нови косми, а подновяването й е незадоволително.

Витамин F, който е добавен в новата формула, предназначена за хора и замества вит. Д3 е много важен за растежа на косата. При достатъчно количество от витамина в организма, косата става блестяща и силна. Недостигът му може да предизвика проблеми като суха кожа и пърхот по скалпа. Вит. F овлажнява и успокоява кожата на главата.

Вземи от тук

Тривитаминолът е животински продукт, но вече има и нова формула, спциално разработена за хора.

Това са например разноводностите : Тривитаминол A-F-E за слаба коса и Тривитаминол A-F-E дълбокоподхранваща маска.

Ето го и Тривитаминол A-E-F за коса и скалп, обогатен с натурални масла!

Първият Човешки Тривитаминол за коса и скалп

Човешки Тривитаминол A-F-E за интензивно подхранване на слаба коса
Тривитаминол за коса и скалп за дълбоко подхранване
Тривитаминол A-F-E за коса и скалп за дълбоко подхранване
Домашна маска при косопад с тривитаминол - рецепти
Тривитаминол A-D3-E с макадамия за подхранваща маска
Тривитаминол A-D3-E с мед и макадамия
Тривитаминол A-D3-E с мед и макадамия

Вземи от тук

Ето и още структурирана информация за домашни маски с тривитаминол, които да изпробваш:

Очаквам твоите коментари и споделяне на опит за домашното разкрасяване с тривитаминол!

Заповядайте за повече информация на следните страници : Създаване на уебсайт, Портфолио, Контакти

Pin It on Pinterest

Share This