Трябва ли ни уебсайт?

Трябва ли ни уебсайт?

Трябва ли ни уебсайт за нашият бизнес?

Привет, скъпи посетители на личният ми блог!

Казвам се Елена Калинова и създавам уебсайтове за моите клиенти.

Тук ще говоря за това дали имаме нужда от уебсайт или профилите в социалните ни мрежи са съвсем достатъчни за развитие на бизнеса.

Какво е уебсайтът за нас?

Уебсайтът за нашият бизнес е инструмент за дългосрочно развитие и устойчивост във времето. Нашият личен уебсайт е като да притежаваме собствено жилище, което винаги можем да ремонтираме и да направим по-красиво, по-функционално, по-ефективно. Ние имаме пълен контрол и собственост върху нашият уебсайт и това е изключително важно 🙂

Нашият уебсайт е нашето ядро, от което трябв да започва нашата дейност и след това да се шерва в социалните мрежи.

За сравнение една статия може да се задържи в търсачките до 2 години, а животът на един пост в социалните мрежи е до 2 часа!

Как ни помагат социалните мрежи?

Социалните мрежи са богат източник на клиенти за бизнеса и поле за реклама. Те са чудесен източник за захранване на сайта с трафик.

Има една подробност, обаче!

Социалните мрежи НЕ са наша собственост! Много често се случва да блокират профили и други проблеми. Ние нямаме никакъв контрол върху алгоритмите, платформата и т.н. Ние сме абсолютно зависими от решеният на платформата и трябва да играем по техните правила.

Ако нашите клиенти са само във Фейсбук, например и ние сме инвестирали усилия и средства за развитие на профила и страницата си, какво се случва?

Ако профилът Ви блокира, и Вие нямате друга връзка с клиентите си, не сте ги довели до уебсайта си, не правите мейл маркетинг или друго, то губите бизнеса си, докато Фейсбук реши да Ви освободи профила. А дали ще стане това и кога? Можете ли да рискувате бизнеса си по този начин?

Накратко

Ако желаете устойчиво развитие за Вашият бизнес и клиентската си база, е по-добре да разполагате с добре развит уебсайт, който да използвате пълноценно. Ако можете да рискувате бизнесът и контактите с клиентите си, можете да заложите само на социалните мрежи, без да пренасочвате клиентите си към собствен уебсайт.

Ако сте мотивирани да развиете бизнеса си устойчиво във времето, чрез по-добър изнструмент, като собствен уебсайт, заповядайте за БЕЗПЛАТНА консултация!

Елена Калинова

Заповядайте за повече информация на следните страници : Създаване на уебсайт, Портфолио, Контакти